Web Analytics Made Easy - Statcounter

پول نیوز–عضو شورای فقهی بورس با اشاره به مصوبات جدید این شورا، از موافقت اولیه با کلیت فوروارد و یا قرارداد آتی خاص خبر داد.

سیدعباس موسویان درباره بررسی موضوع پیمان آتی در کمیته فقهی سازمان بورس گفت: در گذشته ما موضوعی با عنوان سَلَف را داشتیم که فروشنده ای، بخشی از محصول آینده خود را پیش فروش می کرد و کل قیمت را نیز یکجا دریافت می کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنطور که"ایبنا"نوشته، عضو شورای فقهی بورس اظهارداشت: از طریق این نوع معامله، فروشنده سَلَف به دنبال تامین مالی بود و برای این کار، بخشی از محصول را به صورت سلف به فروش می رساند. علاوه بر این، پوشش ریسکی نیز برای فروشنده ایجاد می شد که وی مطمئن می شد توانسته است بخشی از کالای خود را به قیمت مشخصی به فروش برساند و دیگر نگران این نبود که کالا کاهش قیمت پیدا کند.

وی افزود: به تدریج که زمان پیش رفت در بازارهای مالی مشخص شد که گاهی اوقات، فروشنده سَلَف پول نیاز ندارد و به دنبال تامین مالی نیست و لازم نیست برای تامین مالی، جنس خود را به نرخ پایین تر به فروش برساند و فروشنده تنها به دنبال پوشش ریسک است.

موسویان ادامه داد: فروشنده می خواهد مطمئن باشد وقتی کالای خود را به بازار عرضه می کند فلان قیمت را خواهد داشت. در اینجا گفتند که از قرارداد"فوروارد"استفاده شود، به نحوی که شخص متعهد شود نه اینکه کالای خود را بفروشد بلکه تعهد بدهد به عنوان مثال، ۱۰ تن از محصول آینده خود را به قیمت مشخص خواهد فروخت و خریدار نیز متعهد می شود که کالا را خواهد خرید و این نوع قرارداد به فوروارد معروف شد.

عضو شورای فقهی بانک مرکزی تاکید کرد: این نوع قرارداد، گره گشایی هایی در بازارهای مالی داشت و برای افرادی که به دنبال پوشش ریسک بودند بسیار موثر بود؛ اما به تدریج دیدند که این نوع قرارداد، یکسری مشکلاتی دارد و آن این است که کالا منضبط نیست و هر کسی کالایی را انتخاب می کند و کالا اوصاف مختلفی دارد. بنابراین در این زمینه کالا را استانداردسازی کردند.

به گفته وی، بعد از آن مشاهده شد که مقدار کالا نیز افت و خیز دارد؛ بنابراین مقدار کالا را نیز استانداردسازی کردند و سپس زمان تحویل نیز استانداردسازی شد که قرارداد"فیوچر"متولد شد که از این طریق برخی نیازها رفع شد. این نوع قرارداد از حدود ۸ سال پیش در کمیته فقهی بورس بررسی شد و پس از پذیرش وارد بازارهای مالی شد.

موسویان ادامه داد: در عین حال، در مقام اجرا مشاهده شد درست است، قرارداد فیوچر اصلاح شده قرارداد فوروارد است اما در برخی مواقع ما به فوروارد نیاز داریم به این دلیل که کشاورز کالایی را غیر از کالای استاندارد شده تولید می‌کند و از جهت نوع و جنس تفاوت دارد و مقدار و زمانبندی آن نیز متفاوت است.

عضو شورای فقهی بورس تصریح کرد: به این دلیل گفتند فوروارد که در زبان فارسی به"پیمان آتی"و فیوچر هم به"قرارداد آتی"تعبیر شده را داشته باشیم. البته معنای پیمان و قرارداد یکی است، ‌اما برای مشخص شدن تفاوت ها این نوع اسم گذاری اتفاق افتاد.

وی اظهارداشت:‌ در کمیته فقهی بورس مطرح شد که نامگذاری دقیق‌تری صورت گیرد. برای این منظور قرار شد فوروارد به"قرارداد آتی خاص"و فیوچر نیز به"قرارداد آتی یکسان"و یا"استاندارد"تغییر کند. بنابراین در اسم گذاری دقت شد و از سویی نیز قرارداد فوروارد نیز در کمیته فقهی بحث شد و موافقت اولیه با کلیت فوروارد و یا قرارداد آتی خاص به تصویب کمیته فقهی بورس رسید و جزییات آن در هفته جاری دنبال می شود.

اخبار اقتصادی ایران و جهان را در اینلینکدنبال کنید.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۸۸۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساز و کار خرید اموال متروکه از سازمان اموال تملیکی چیست؟

برای خرید اموال متروکه از اموال تملیکی باید براساس شیوه‌نامه‌ای که در سال ۱۳۹۸ منتشر شده است اقدام شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، براساس ماده 404 شیوه‌نامه جامع سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی کشور، در مواردی که کالای متروکه غیر دولتی با صاحب کالا تهاتر نگردیده و به فروش رسیده باشد، در صورت مراجعه صاحب کالا یا نماینده قانونی وی (با وکالت خاص مربوط به پرونده حاصل فروش) برای دریافت حاصلفروش مدیر استان می‌بایست به شرح زیر اقدام نماید:

1. اخذ درخواست کتبی از صاحب کالا یا نماینده قانونی وی مبنی بر مطالبه ،حاصلفروش اخذ اصل با وکالتنامه برابر اصل شده اخذ تصویر پشت روی کارت ملی پس از مشاهده و تطبیق با اصل کارت اخذ تصویر شناسنامه پس از مشاهده و تطبیق با اصل شناسنامه
2. بررسی و حصول اطمینان از وجود باقیمانده حاصلفروش پس از کسر 10 درصد کارمزد سازمان و هزینه‌های موضوع ماده ٣٤ قانون

3. استعلام نام صاحب کالا از گمرک و احراز هویت توسط سازمان در صورت مراجعه نماینده قانونی صاحب کالا، بررسی اصالت و تاریخ اعتبار وکالتنامه و احراز هویت وی

4. استعلام هزینه های پرداختی توسط صاحب مال اعم از هزینه های حمل زمینی، دریایی و هوایی ، حقوق و عوارض گمرکی، هزینه های نگهداری کالا انبارداری و...) از مراجع ذیربط در صورت ادعای صاحب کالا مبنی بر پرداخت هر یک از هزینه های مذکور

5. استعلام حواله ترخیصیه از شرکت حمل و نقل در صورت ارائه حواله مذکور از سوی صاحب کالا استعلام اصالت آن از مرجع ذیربط)
6. ارسال درخواست صاحب کالا و اصل پرونده مربوطه به همراه همه مستندات مراحل فوق الذکر به مدیریت جمع آوری و نگهداری اموال منقول

اقدامات مدیریتهای ستادی

بررسی و رفع نواقص احتمالی مدارک ارسالی توسط مدیریت جمع آوری و نگهداری اموال منقول و ارائه آن به معاون بهره برداری و فروش اموال منقول جهت تأیید و ارسال به معاونت توسعه مدیریت و منابعصدور دستور توسط معاونت توسعه مدیریت و منابع به مدیریت امور مالی مبنی بر پرداخت حاصلفروشپرداخت حاصلفروش به صاحب کالا یا نماینده قانونی وی توسط مدیریت امور مالی پس از بررسی و تأیید نهایی مدارک و مستندات مربوطه حداکثر به مدت یک هفته

متن کامل شیوه‌نامه جامع سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی را در اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صف خرید فورس ۶ تن در بورس کالا
  • ساز و کار خرید اموال متروکه از سازمان اموال تملیکی چیست؟
  • معامله نخستین گواهی سپرده سکه صادره خزانه بورس کالا
  • رده‌بندی گران‌ترین قراردادهای تاریخ با ورزشکاران
  • آخرین خبرها از لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد
  • آخرین وضعیت لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • ثبت بیش از ۲۵۵ هزار قرارداد اجاره در سامانه خودنویس
  • ثبت ۲۵۵ هزار تقاضا در سامانه خودنویس طی ۱۱ ماه
  • دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان